Aikuiset ja nuoriso

Kilpatanssin alkeisryhmä 1 ja 2

Tällä tanssikurssilla opetellaan kilpatanssin aakkoset ja tavoitteena on oppia alkeet kuuteen E-luokan tanssiin: vakio tansseista valssi, tango ja quickstep ja latinalasamerikkalaisista tansseista samba, chacha sekä jive. Alkeiskurssilla opetus lähtee lajin alkeista, eikä ennakko-osaamista vaadita – ainoastaan halu oppia tanssimaan ja iloinen mieli.

Kurssilla opetellaan kunkin tanssin perusvuoroja ja niistä tehtyjä amalgamaatioita (kuviosarjoja) sekä tanssitekniikkaa. Kurssin yhtenä tavoitteena on antaa valmiudet F-katselmuksen suorittamiseen (valssi,quickstep,chacha ja jive). Alkeisryhmän jälkeen lisäopetusta saadaan tanssiurheilun jatkoryhmässä.

Kurssille voi tulla myös ilman omaa paria, sopiva pari saattaa löytyä kurssilta tai sellaista voi etsiä paripörssin kautta.

Syyskaudella 2017 alkeisryhmiä on kaksi kappaletta, molemmat maanantaisin, toinen ryhmä Itä-Helsingissä ja toinen Espoon Karakalliossa.

Itä-Helsingin valmennuksesta vastaa Sami Helenius ja Espoosta Tero Liljamo sekä Veera Korpinen

 

Jatkoryhmä 1 ja 2

Tanssiurheilun jatkoryhmässä opetus jatkuu alkeisryhmässä käydyistä asioista. Peruskurssin tanssien valssin, quickstepin, chacan ja jiven lisäksi jatkoryhmässä opetellaan kaksi uutta tanssia: tango ja samba. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet E-harjoituskilpailuun osallistumiseen ja tätä kautta mahdollistaa osallistuminen tanssiurheilutoimintaan myös kilpaillen.

Jatkoryhmä 1:n  valmentajana toimii Sami Helenius

Kurssin jälkeen voidaan jatkaa joko kilpavalmennusryhmässä E-tasolla (kilpaileville pareille) ja/ tai 3. jatkoryhmässä.

Jatkoryhmä 3

Tiistain jatkoryhmä2 keväällä 2017

Tiistain jatkoryhmä2 keväällä 2017

Tanssiurheilun jatkoryhmässä opetus jatkuu alkeisryhmässä käydyistä asioista. Ryhmä soveltuu erinomaisesti myös jo aikaisemman jatkoryhmän käyneille. Peruskurssin tanssien valssin, quickstepin, chacan ja jiven lisäksi jatkoryhmässä opetellaan kaksi uutta tanssia: tango ja samba. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet E-harjoituskilpailuun osallistumiseen ja tätä kautta mahdollistaa osallistuminen tanssiurheilutoimintaan myös kilpaillen.

Jatkoryhmä 3 harjoittelee maanantaisin Starin omalla salilla ja valmentajana toimii Tero Liljamo ja Veera Korpinen

Kurssin jälkeen voidaan jatkaa joko kilpavalmennusryhmässä E-tasolla (kilpaileville pareille) ja/ tai edelleen jatkoryhmässä.

 

Jatkoryhmä 4

Tanssiurheilun jatkoryhmässä opetus jatkuu jatkoryhmien 1, 2 ja 3 käydyistä asioista. Ryhmän harjoituksiin kuuluu kuviotaitojen laajentaminen sekä perustekniikan parantaminen (mm. vartalonkannatus, liikeradat ja painon liikuttaminen). Ryhmässä on on mahdollista kehittää tanssitaitoja ilman kilpailuvelvoitetta, joten ryhmä sopii erinomaisesti myös kaikille niille jotka haluavat oppia tansseista lisää ilman kilpailemista.

Jatkoryhmä 4 harjoittelee keskiviikkoisin, valmentajana toimii Mikko Koskelainen

Kilpavalmennusryhmät

Tanssiklubi Starissa kilpavalmennusta on tarjolla kahdessa eri tasoryhmässä, tällä pyritään varmistamaan tasokohtainen valmennus ja tavoitteet sekä pitämään ryhmäkoot kohtuullisina. Kevätkaudella 2017 vakiotanssiryhmät pidetään maanantaisin ja latinalaistanssin ryhmät keskiviikkoisin. Valmennukset ryhmäkohtaisesti on joka viikko ja valmennukseen kuuluu tunnin ohjattu valmennus ja tunnin speedup-practise.

Vakiotanssit

  • ED-tason kilparyhmä, maanantaisin 18.00-19.00
  • Vakiotanssien practise, maanantaisin 19.00-20.00
  • CA-tason kilparyhmä, maanantaisin 20.00-21.00

Latinalaistanssit

  • ED-tason kilparyhmä, keskiviikkoisin 18.00-19.00
  • Latinalaistanssien practise, keskiviikkoisin 19.00-20.00
  • CA-tason kilparyhmä, keskiviikkoisin 20.00-21.00

Kilpavalmennusryhmien tunnit keskittyvät lähinnä tanssitekniikan ja kilpailuihin liittyvän toiminnan harjoitteluun. Tavoitteena on yhteisten harjoitteiden avulla syventää tietämystä ja osaamista kaikissa kilpailtavissa tansseissa. Tunneilla harjoitellaan myös jonkin verran uusia kuvioita, mutta tarkoituksena on että omat koreografiat opetellaan erikseen mm. ammattivalmentajilta tilattavilla yksityistunneilla.

Kilpavalmennusryhmään osallistuminen edellyttää parilta aktiivista kilpailutoimintaa tai aiempia näyttöjä aktiivisesta kilpailemisesta.

Valmentajina toimivat vakioissa Matti ja Tea Kantola ja lattareissa Helena Ahti-Hallberg.

Tanssitekniikka vakiot ja lattarit

Tanssitekniikan vakiotanssien ja latinalaistanssien ryhmää vetää tiistaisin Jaak Vainomaa. Tunneilla on aina omat aiheensa ja ryhmään voi erinomaisesti osallistua myös ilman paria

Tiistaisin Starin omalla salilla, valmentajana Jaak Vainomaa

Vakiotanssitekniikka

Tanssitekniikkatunnit ovat omiaan niille tanssijoille, jotka haluavat syventää tietämystään kilpatansseista. Kauden aikana tunneilla käsitellään yksityiskohtaisesti kaikkien tanssien tekniikkaa.

Kullakin tunnilla on oma aiheensa. Tunnilla tehdään aiheeseen sopivia harjoitteita sekä yksin että pareittain. Tunti sopii erityisesti kilpaileville pareille, mutta myös tanssiurheilun 1. 2. ja 3. jatkoryhmästä eteenpäin tanssia harrastaneille.

Vakiotekniikkaa opettaa ammattilaisopettaja Mikko Koskelainen.

Vakiotekniikkatunnit pidetään joka viikko keskiviikkoisin

Lattariharjoitteet

Harjoiteryhmä sopii kaikille tanssijoille, jotka haluavat syventää tietämystään kilpatansseista. Kauden aikana tunneilla tehdään erilaisia harjoitteita jotka tukevat latinalaistansseja, joillain tunneilla tehdään myös crosslearnigiä vakiotansseihin, mutta keskittyminen on toki latinalaistanssien puolella.

Kullakin tunnilla on oma aiheensa. Tunnilla tehdään harjoitteita yleensä yksin, mutta myös paritekniikkaa tehdään. Tunti sopii erityisesti kilpaileville pareille, mutta myös tanssiurheilun 1. 2. ja 3. jatkoryhmästä eteenpäin tanssia harrastaneille. Tyypillisesti teemme 2-3 harjoituskertaa saman aihepiirin harjoituksia.

Lattariharjoitteita valmentaa seuravalmentaja Tero Liljamo

Tunnit pidetään joka viikko maanantaisin.

Tunneille voi osallistua myös kertamaksulla.

Aloitamme syyskauden treenit rumballa. Kauden teemana on liikkeen jatkuminen ja viimeistely, harjoitteita tehdään kaikkiin lattaritansseihin ja tasovaatimusta ei ole.

Kurssiohjelma :
4.9.2017 Rumba : Perusliike ja liikkeen jatkuminen, tämä on pohjana seuraavalle harjoituskerralle
11.9.2017 Rumba : Aloitamme kauden vartalon liikkeen harjoituksilla ja käsien perusliikeradoilla
18.9.2017 Rumba : Jatkamme rumban harjoitteita edellisten kertojen aihepiirillä, pariharjoitteet (ei tarvitse olla omaa paria)
25.9.2017 Samba : Rumbassa harjoitelluista liikkeen perusteista jatkamme samban karaktääriin ja peruskuvioihin
2.10.2017 Samba : Liikkeen kontrollin tehostaminen, pariharjoitteet (ei tarvitse olla omaa paria)
9.10.2017 Samba : Kuviotekniikka, promenade to counter promenade runs
16.10.2017 Rumban kertaus / Chacha : Palataan kurssin alkuun rumban merkeissä, tavoitteena ehtiä myös aloittamaan chacha harjoitteet
23.10.2017 Chacha : Jatketaan edellisestä kerrasta, Alussa omatoimiharjoittelu chacha peruskuvioon soveltaen kurssin aikaisempia oppeja
30.10.2017 Chacha : Chacha / parityöskentelyharjoitteet
6.11.2017 Body workout, rumba / Pasodoble johdanto, vartalon kannatus ja koordinaatio
13.11.2017 Pasodoble / liikkeen kontrolli ja muodot (shape)
20.11.2017 Pasodoble / Muodon (shape) jatkuvuus
27.11.2017 Jive / Partnering practises
4.12.2017 Jive …
11.12.2017 Jive …

 

Lisätietoja kursseista antaa valmennusvastaava Tero Liljamo, tero.liljamo@tanssiklubistar.fi , 0405160338