Tanssiurheilu

Yleistä

Tanssi on hyvin monipuolinen ja mielenkiintoinen liikuntamuoto. Tanssi on myös hyvä kuntourheilumuoto, eikä siinä ole pakko kilpailla. Tutkitustikin tanssi esim. pienentää vanhemmiten riskiä sairastua dementiaan.

Pariakaan ei alkuun tarvita; vasta jos kilpaileminen alkaa houkuttaa, pari olisi hyvä löytää. Tosin myös yksin voi kilpailla, samoin samaa sukupuolta olevan kanssa.

Kilpatanssi on nimensä mukaisesti kilpaurheilua. Lajissa järjestetään seurakilpailuja, aluekilpailuja, valtakunnallisia kilpailuja, GP-kilpailuja, SM-kilpailuja ja kansainvälisiä kilpailuja. Pari voi osallistua kaikkiin kilpailuihin, joissa on heille sopiva luokka. Aloitteleville pareille sopivia luokkia on eniten seura- ja aluekilpailuissa.

Tanssin harrastamisen voi aloittaa jo pienestä pitäen, nuorimmat harrastajat ovat olleet nelivuotiaita. Yläikärajaakaan ei ole. Tällä hetkellä iäkkäimmät harrastajat ovat yli 75-vuotiaita.

Vakiotansseihin kuuluvat hidas valssi, tango, wienin valssi, foxtrot ja quickstep. Latinalaistansseihin kuuluu samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive.

10-tanssissa tanssitaan kaikki viisi vakiotanssia ja viisi latinalaistanssia.

Vakio- ja latinalaistansseissa kilpaillaan aina saman taito- ja ikätason omaavia kilpakumppaneita vastaan eli kilpailutoiminnan aloittaminen on helppoa minkä ikäisenä tahansa. Taitoluokkiin perustuva kilpailusysteemi on lisäksi tasapuolinen ja kannustava. Taitoluokkia on E-luokasta A:han.

Omien taitojen lisääntyessä haasteetkin lisääntyvät. Aloittavat tanssijat opettelevat perusteet ensin neljään tanssiin ja ensimmäisessä kilpailuluokassa (E) hallitaan jo kuusi tanssia. Taitojen lisääntyessä mukaan tulevat kaikki kymmenen tanssia. Kun tanssija saavuttaa C-luokan on hänellä mahdollisuus valita, tanssiiko vain vakio- tai latinalaistansseja.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com