Aikuiset ja nuoriso

Kilpatanssin alkeisryhmät 1 ja 2, nuorisolle ja aikuisille

Näillä tanssikursseilla opetellaan kilpatanssin perusteet ja tavoitteena on oppia alkeet kuuteen E-luokan tanssiin: vakio tansseista valssi, tango ja quickstep ja latinalasamerikkalaisista tansseista samba, chacha sekä jive. Alkeiskursseilla opetus lähtee lajin alkeista, eikä ennakko-osaamista vaadita – ainoastaan halu oppia tanssimaan ja iloinen mieli.

Kurssilla opetellaan kunkin tanssin perusvuoroja ja niistä tehtyjä amalgamaatioita (kuviosarjoja) sekä tanssitekniikkaa. Kurssin yhtenä tavoitteena on antaa valmiudet F-katselmuksen suorittamiseen (valssi,quickstep,chacha ja jive). Alkeisryhmän jälkeen lisäopetusta saadaan tanssiurheilun jatkoryhmissä, kilpavalmennusryhmissä sekä tekniikkaryhmissä.

Kursseille voi tulla myös ilman omaa paria, sopiva pari saattaa löytyä kurssilta tai sellaista voi etsiä parinhaun kautta.

Kevätkaudella alkeisryhmiä on kaksi kappaletta, molemmat maanantaisin, toinen ryhmä Itä-Helsingissä ja toinen Espoon Karakalliossa.

Itä-Helsingin valmennuksesta vastaa Sami Helenius ja Espoossa Tero Liljamo

Huom! Maanantaisin Espoon ryhmän kanssa samaan aikaan harjoittelee lasten alkeisryhmä, joten lapsenne voi osallistua samaan aikaan lasten ryhmään. Lasten alkeisryhmää valmentaa Veera Korpinen.

Jatkoryhmä 1, nuorisolle ja aikuisille

Tanssiurheilun jatkoryhmässä opetus jatkuu alkeisryhmässä käydyistä asioista. Peruskurssin tanssien valssin, quickstepin, chacan ja jiven lisäksi jatkoryhmässä opetellaan kaksi uutta tanssia: tango ja samba. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet E-harjoituskilpailuun osallistumiseen ja tätä kautta mahdollistaa osallistuminen tanssiurheilutoimintaan myös kilpaillen.

Valmentajana toimivat Tero Liljamo ja Veera Korpinen

Ryhmän harjoitukset maanantaisin Starin salilla Espoon Karakalliossa

Jatkoryhmä 3, nuorisolle ja aikuisille

Jatkoryhmä 3 on jo edistyneille harrastajille suunnattu valmennusryhmä. Harjoituksissa on mukana kaikki 10 kilpatanssitanssia. Valmennuksessa keskitytään enemmän myös tekniikkaan ja kuviosarjoihin.

Valmentajana toimivat Tero Liljamo ja Veera Korpinen

Ryhmän harjoitukset maanantaisin Starin salilla Espoon Karakalliossa

Jatkoryhmä 4

Tanssiurheilun jatkoryhmässä opetus jatkuu jatkoryhmien 1, (2) ja 3 käydyistä asioista. Ryhmän harjoituksiin kuuluu kuviotaitojen laajentaminen sekä perustekniikan parantaminen (mm. vartalonkannatus, liikeradat ja painon liikuttaminen). Ryhmässä on on mahdollista kehittää tanssitaitoja ilman kilpailuvelvoitetta, joten ryhmä sopii erinomaisesti myös kaikille niille jotka haluavat oppia tansseista lisää ilman kilpailemista.

Jatkoryhmä 4 harjoittelee torstaisin, valmentajana toimii Mikko Koskelainen

Harjoitukset Itä-Helsingissä koulun salissa

Ryhmää täydentää ohjattu harjoittelu ryhmän jälkeen, joten se kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Kilpavalmennusryhmät

Tanssiklubi Starissa kilpavalmennusta on tarjolla kahdessa eri tasoryhmässä, tällä pyritään varmistamaan tasokohtainen valmennus ja tavoitteet sekä pitämään ryhmäkoot kohtuullisina. Kevätkaudella 2018 vakiotanssiryhmät pidetään maanantaisin ja latinalaistanssin ryhmät keskiviikkoisin. Valmennukset ryhmäkohtaisesti on joka viikko ja valmennusohjelmaan kuuluu tunnin ohjattu valmennus ja practise.

Vakiotanssit

  • ED-tason kilparyhmä, maanantaisin 18.30-19.20
  • Vakiotanssien practise, maanantaisin 19.20-20.10
  • CA-tason kilparyhmä, maanantaisin 20.10-21.00

Latinalaistanssit

  • ED-tason kilparyhmä, keskiviikkoisin 18.00-19.00
  • Latinalaistanssien practise, keskiviikkoisin 19.00-20.00
  • CA-tason kilparyhmä, keskiviikkoisin 20.00-21.00

Kilpavalmennusryhmien tunnit keskittyvät lähinnä tanssitekniikan ja kilpailuihin liittyvän toiminnan harjoitteluun. Tavoitteena on yhteisten harjoitteiden avulla syventää tietämystä ja osaamista kaikissa kilpailtavissa tansseissa. Tunneilla harjoitellaan myös jonkin verran uusia kuvioita, mutta tarkoituksena on että omat koreografiat opetellaan erikseen mm. ammattivalmentajilta tilattavilla yksityistunneilla.

Kilpavalmennusryhmään osallistuminen edellyttää parilta aktiivista kilpailutoimintaa tai aiempia näyttöjä aktiivisesta kilpailemisesta.

Valmentajina toimivat vakioissa Matti ja Tea Kantola ja lattareissa Helena Ahti-Hallberg.

Kilparyhmien valmennusta täydentävät erinomaisesti harjoite ja tekniikkatunnit sekä practise / ohjatut harjoitukset!

Tanssitekniikka vakiot ja lattarit

Tanssitekniikan vakiotanssien ja latinalaistanssien ryhmää vetää tiistaisin Jaak Vainomaa. Tunneilla on aina omat aiheensa ja ryhmään voi erinomaisesti osallistua myös ilman paria.

Keväällä 2018 tunneilla jatketaan vielä syyskauden jalkojen käyttöön liittyvää tekniikkaa ja muuten valmennuksessa keskitytään ylävartalon käyttöön ja tanssien karaktääreihin.

Tiistaisin Starin omalla salilla Karakalliossa, valmentajana Jaak Vainomaa

Huomaa ennen tuntia Avoin practise!

Vakiotanssitekniikka

Tanssitekniikkatunnit ovat omiaan niille tanssijoille, jotka haluavat syventää tietämystään kilpatansseista. Kauden aikana tunneilla käsitellään yksityiskohtaisesti kaikkien tanssien tekniikkaa.

Kullakin tunnilla on oma aiheensa. Tunnilla tehdään aiheeseen sopivia harjoitteita sekä yksin että pareittain. Tunti sopii erityisesti kilpaileville pareille, mutta myös tanssiurheilun 1. 2. 3. ja 4. jatkoryhmästä eteenpäin tanssia harrastaneille.

Vakiotekniikkaa opettaa ammattilaisopettaja Mikko Koskelainen.

Vakiotekniikkatunnit pidetään joka viikko torstaisin

Huomaa myös ennen tunteja ohjattu harjoittelu!

Lattariharjoitteet

Harjoiteryhmä sopii kaikille tanssijoille, jotka haluavat syventää osaamistaan kilpatansseista. Kauden aikana tunneilla tehdään erilaisia harjoitteita jotka tukevat latinalaistansseja, joillain tunneilla tehdään myös vakiotanssien tekniikkaa tai muiden lajien harjoitteita, mutta keskittyminen on toki latinalaistanssien puolella.

Kullakin tunnilla on oma aiheensa. Tunnilla tehdään harjoitteita yleensä yksin, mutta myös paritekniikkaa tehdään. Tunti sopii erityisesti kilpaileville pareille, mutta myös tanssiurheilun 1. 2. 3. ja 4. jatkoryhmästä eteenpäin tanssia harrastaneille. Tyypillisesti teemme 2-3 harjoituskertaa saman aihepiirin harjoituksia.

Lattariharjoitteita valmentaa seuravalmentaja Tero Liljamo

Tunnit pidetään joka viikko maanantaisin.

Tunneille voi osallistua myös kertamaksulla.

Aloitamme kevätkauden treenit rumballa. Kauden teemana on rytmiikka ja aksentointi, mutta harjoitteissa palataan tarvittaessa aikaisempiin aiheisiin vartalon käytön ja dynamiikan osalta. Harjoitteita tehdään kaikkiin lattaritansseihin ja tasovaatimusta ei ole.

Kurssiohjelma :
8.1.2018 Rumba : Perusrytmitys / karaktääri
15.1.2018 Rumba : Perusrytmityksen harjoitteet ja kuvioharjoitteet
22.1.2018 Rumba : Aksentointi, musiikin tulkinta
29.1.2018 Samba
5.2.2018 Samba
12.2.2018 Samba
19.2.2018 Talviloma
26.2.2018 Jive
5.3.2018 Jive
12.3.2018 Jive
19.3.2018 Chacha
26.3.2018 Chacha
2.4.2018 Chacha
9.4.2018 Pasodoble
16.4.2018 Pasodoble
23.4.2018 Pasodoble

 

Ilmoittaudu kursseille :

http://www.tanssiklubistar.fi/ilmoittautuminen/

Lisätietoja ryhmistä :

Sähköposti : info@tanssiklubistar.fi

Puhelin : 0405160338