Aikuiset ja nuoriso

Kilpatanssin alkeisryhmät nuorisolle ja aikuisille

Näillä tanssikursseilla opetellaan kilpatanssin perusteet ja tavoitteena on oppia alkeet kuuteen E-luokan tanssiin: vakio tansseista valssi, tango ja quickstep ja latinalasamerikkalaisista tansseista samba, chacha sekä jive. Alkeiskursseilla opetus lähtee lajin alkeista, eikä ennakko-osaamista vaadita – ainoastaan halu oppia tanssimaan ja iloinen mieli.

Kurssilla opetellaan kunkin tanssin perusvuoroja ja niistä tehtyjä amalgamaatioita (kuviosarjoja) sekä tanssitekniikkaa. Kurssin yhtenä tavoitteena on antaa valmiudet F-katselmuksen suorittamiseen (valssi,quickstep,chacha ja jive). Alkeisryhmän jälkeen lisäopetusta saadaan tanssiurheilun jatkoryhmissä, kilpavalmennusryhmissä sekä tekniikkaryhmissä.

Kursseille voi tulla myös ilman omaa paria, sopiva pari saattaa löytyä kurssilta tai sellaista voi etsiä parinhaun kautta.

Kevätkaudella alkeisryhmiä on kolme kappaletta, kaksi maanantaisin, toinen ryhmä Helsingissä ja toinen Espoon Karakalliossa, sekä yksi ryhmä perjantaisin Helsingissä Meilahdessa.

Helsingin valmennuksesta vastaa Sami Helenius maanantaisin ja Mikko Koskelainen perjantaisin ja Espoossa Tero Liljamo/Veera Korpinen

Jatkoryhmät nuorisolle ja aikuisille

Tanssiurheilun jatkoryhmissä opetus jatkuu alkeisryhmässä käydyistä asioista. Alkeiskurssin tanssien valssin, quickstepin, tangon, chacan, jiven ja samban lisäksi jatkoryhmissä opetellaan kaksi uutta tanssia: vienervalssi ja rumba. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet E-harjoituskilpailuun osallistumiseen ja tätä kautta mahdollistaa osallistuminen tanssiurheilutoimintaan myös kilpaillen, mutta kurssilla voi hyvin harjoitella vaihtuvan ohjelman vuoksi myös jatkokausiperiaatteella.

Kevätkaudella jatkoryhmiä on kaksi, toinen maanantaisin ja toinen keskiviikkoisin, keskiviikon ryhmä keskittyy kevätkaudella koreografioiden harjoitteluun.

Valmennuksesta vastaa Tero Liljamo/Veera Korpinen

Huom! Helsingin alkeisryhmä aloittaa lokakuun alussa ja Espoon ryhmä syyskuun alussa.

Figure it ED , nuorisolle ja aikuisille (uusi ryhmä)

Kevätkaudella 2019 aloitamme tämän uuden ryhmän kuvioyhdistelmien ja koreografioiden harjoitteluun E ja D -tasojen kuvioiden perusteella. Ryhmä soveltuu kaikille alkeis ja jatkotasoilla tanssineille sekä ED-kilpatasolla tanssiville jotka haluavat syventää ja kartuttaa osaamistaan kuvioyhdistelmistä sekä kehittää omia koreografioita.

Valmennuksesta vastaa Tero Liljamo/Veera Korpinen

Huom! Helsingin alkeisryhmä aloittaa lokakuun alussa ja Espoon ryhmä syyskuun alussa.

Kilpavalmennusryhmät

Tanssiklubi Starissa kilpavalmennusta on tarjolla kahdessa eri tasoryhmässä, tällä pyritään varmistamaan tasokohtainen valmennus ja tavoitteet sekä pitämään ryhmäkoot kohtuullisina. Kevätkaudella 2019 vakiotanssiryhmät pidetään maanantaisin ja latinalaistanssin ryhmät keskiviikkoisin. Valmennukset ryhmäkohtaisesti on joka viikko ja valmennusohjelmaan kuuluu tunnin ohjattu valmennus ja practise.

Vakiotanssit

  • ED-tason kilparyhmä, maanantaisin 18.00-19.00
  • Vakiotanssien practise, maanantaisin 19.00-20.00
  • CA-tason kilparyhmä, maanantaisin 20.00-21.00

Latinalaistanssit

  • ED-tason kilparyhmä, keskiviikkoisin 18.00-19.00
  • Latinalaistanssien practise, keskiviikkoisin 19.00-20.00
  • CA-tason kilparyhmä, keskiviikkoisin 20.00-21.00

Kilpavalmennusryhmien tunnit keskittyvät lähinnä tanssitekniikan ja kilpailuihin liittyvän toiminnan harjoitteluun. Tavoitteena on yhteisten harjoitteiden avulla syventää tietämystä ja osaamista kaikissa kilpailtavissa tansseissa. Tunneilla harjoitellaan myös jonkin verran uusia kuvioita, mutta tarkoituksena on että omat koreografiat opetellaan erikseen mm. ammattivalmentajilta tilattavilla yksityistunneilla.

Valmentajina toimivat vakioissa Matti ja Tea Kantola ja lattareissa Helena Ahti-Hallberg.

Kilparyhmien valmennusta täydentävät erinomaisesti harjoite ja tekniikkatunnit sekä practise / ohjatut harjoitukset!

Tanssitekniikka vakiot ja lattarit

Tanssitekniikan vakiotanssien ja latinalaistanssien ryhmää vetää tiistaisin Jaak Vainomaa. Tunneilla on aina omat aiheensa ja ryhmään voi erinomaisesti osallistua myös ilman paria.

Tiistaisin Starin omalla salilla Karakalliossa, valmentajana Jaak Vainomaa

Huomaa ennen tuntia jäsenille maksuton ohjattu harjoittelu!

Vakiotanssitekniikka

Tanssitekniikkatunnit ovat omiaan niille tanssijoille, jotka haluavat syventää tietämystään kilpatansseista. Kauden aikana tunneilla käsitellään yksityiskohtaisesti kaikkien tanssien tekniikkaa.

Kullakin tunnilla on oma aiheensa. Tunnilla tehdään aiheeseen sopivia harjoitteita sekä yksin että pareittain. Tunti sopii erityisesti kilpaileville pareille, mutta myös tanssiurheilun jatkoryhmästä eteenpäin tanssia harrastaneille.

Vakiotekniikkaa opettaa ammattilaisopettaja Mikko Koskelainen.

Vakiotekniikkatunnit pidetään joka viikko perjantaisin

Latinalaistanssien harjoitteet

Harjoiteryhmä sopii kaikille tanssijoille, jotka haluavat syventää osaamistaan kilpatansseista. Kauden aikana tunneilla tehdään erilaisia harjoitteita jotka tukevat latinalaistansseja, joillain tunneilla tehdään myös vakiotanssien tekniikkaa tai muiden lajien harjoitteita, mutta keskittyminen on toki latinalaistanssien puolella.

Kullakin tunnilla on oma aiheensa. Tunnilla tehdään harjoitteita yleensä yksin, mutta myös paritekniikkaa tehdään. Tunti sopii erityisesti kilpaileville pareille, mutta myös tanssiurheilun jatkoryhmästä eteenpäin tanssia harrastaneille. Tyypillisesti teemme 2-3 harjoituskertaa saman aihepiirin harjoituksia.

Lattariharjoitteita valmentaa seuravalmentaja Tero Liljamo

Tunnit pidetään joka viikko maanantaisin.

Tunneille voi osallistua myös kertamaksulla.

Kevätkauden 2019 ohjelmassa keskitytään enemmän kuvioihin, unohtamatta edellisen vuoden vartalonkäytön ja dynamiikan lakeja 😀

 

 

Ilmoittaudu kursseille :

http://www.tanssiklubistar.fi/ilmoittautuminen/

Lisätietoja ryhmistä :

Sähköposti : info@tanssiklubistar.fi

Puhelin : 0405160338