Helena Ahti-Hallberg

helena-ahti-hallbergHelena Ahti-Hallberg on yksi menestyneimpiä suomalaisia kilpatanssijoita kautta aikain. Hän aloitti kilpatanssiuransa vuonna 1978 saavuttaen useita Suomen Mestaruuksia alkaen jo juniori- ja nuorisosarjoista. Blackpoolissa hän sijoittui alle 21-vuotiaiden sarjassa viidenneksi.

Yleisessä sarjassa Helena Ahti-Hallberg on saavuttanut vakio-, latinalais- sekä 10-tansseissa peräti yhdeksän Suomen Mestaruutta. Hän on edustanut Suomea MM-, EM- ja PM-kilpailuissa
jopa finaalitasolla asti. Kilpaurallaan Helenan pareina olivat mm. nykyiset ammattivalmentajat Erik Hento, Juha ”Leevi” Leskinen ja irlantilainen Chris Johnston.

Ammattilaiseksi Helena siirtyi vuonna 1993. Hän on suorittanut International Dance Teachers Accociation (IDTA)- tutkinnon 1996, STOL:n Diplomitanssinopettajatutkinnon, ISTD:n Member- tutkinnon sekä latinalaistanssien Fellow – tutkinto arvosanalla Highly commended. Näiden lisäksi hän suoritti vuonna 2004 Examiners -tutkinnon.

Ammattilaisena Helena on erikoistunut latinalaistansseihin. Hän opettaa kilpailevia pareja aloittelijoista Suomen huippupareihin. Hän toimii myös Tanssiurheiluliiton junioreiden erityisvalmennusryhmän valmentajana.

Parhaiten yleisö kuitenkin tuntee Helenan Tanssii tähtien kanssa – ohjelmasta, jossa hän kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella ohjasi jalkapallovalmentaja Keith ”Keke” Armstrongia ja huippu-uimari Jani Sievistä. Helenan tarkkuuteen tutustuttiin hänen toimiessaan ohjelman tuomaristossa vuosien 2008 – 2009 ohjelmissa.

Helenan pedagogisena tavoitteena on huolehtia pareista kokonaisvaltaisesti ja kehittää heidän etenemistään kohti kansallista tai jopa kansainvälistä kärkeä. Helena painottaa opetuksessaan puhdasta perustekniikkaa ja tanssin eri osa-alueiden tasapuolista kehittämistä.

Tanssiklubi Starissa Helenan vastuulla ovat kilpavalmennusryhmien latinalais-amerikkalaisten tanssien opetus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com